Ајде сега да ја видиме војната.

Војната е мир!

 

Односно, за да не ги забележите проблемите во вашата земја, започнете војни во други земји . Така војната го зајакнува мирот.

 

И како што можете да замислите – ако е така, мора да сториме за да не заврши војната . Дијалектика – колку повеќе војна на едно место, толку повеќе мир на друго.

Да видиме сега што се случува на фронтовите и дали се остварат предвидувањата

 

И така – 80 ден од Големата брзање. Ден 18 од месецот 3 на Јуруша. Работите се развиваат според прогнозите. А ти си:

1. Очекувањата за третиот месец од нападот се дека системот „Таракан“ ќе продолжи да грми во густите руски одбранбени линии, украинските загуби во Големиот напад на крајот на третиот месец ќе достигнат 90.000 неповратни загуби (убиени и тешко ранети), 450 тенкови, 450 пиштоли и 900 оклопни возила. Ова ви беше предвидено барем еден месец пред почетокот на Големата брзање, нели?

 

Чекаме преполнети во однос на техниката и малку послаби во однос на загубите во топовско месо.

 

Очекувањата беа дека до крајот на третиот месец од офанзивата, украинската армија ќе преземе акција за конечно да се пробие. Има некои обиди да се оправдаат овие очекувања.

 

Резултатот е дека украинските загуби се огромни, а првата руска одбранбена линија сè уште не е пробиена. Го гледаме Големиот притискање за да го отпуштиме Големиот запек на Големата брзање . Патем, вашиот запек беше предвиден уште пред да започне брзањето, нели?

 

Руски загуби – три пати помали во опрема, до 5 пати помали во работна сила. Ќе го напишам со големи букви затоа што има такви што го читаат така и го пропуштаат.

 

РУСКИ ЗАГУБИ – 3 ПАТИ ПОНИСКИ ВО ОПРЕМАТА, ДО 5 ПАТИ ПОНИСКИ ВО РАБОТАТА.

 

2. Дали има промена во ориентацијата на векторите на воената тактика на двете страни. Нема. Ова е прогнозата Така – продолжуваме да ја гледаме мелницата за месо.

 

Има интересни работи што се случуваат околу Купјанск . Таму, Украинците треба итно да преземат мерки, бидејќи додека Сирски се бори да го врати Бахмут, коњот може да оди до реката. Во меѓувреме, мелницата за месо Бахмут повторно почна да работи со полна брзина .

 

Прогнозата беше дека чекавме јуришен бран на делот Запорожје на фронтот, нели? Еве го бурниот бран на делот Запорожје на фронтот.

 

3. Прогнозата беше дека по „бунтот“ на Пригожин, Русите ќе почнат поцврсто да ги спроведуваат воените операции. Еве го предвидувањето реализирано – уништени се пристаништата и аеродромите, откако одлуката да се даде касетна муниција на украинската армија, а Русите ја отстранија нивната.

Не е ни чудо што мелниците за месо засилија. Крвта ќе тече како река . По 11 август ќе има нова прогноза за следниот период од развојот на војната.

 

Конечно за денес – пропагандата.

Големата брзање оди до неуспех. Загубите на украинската армија се огромни. Ова беше вклучено во анализите – и моите и на сериозните американски аналитичари (занаетот сепак го научивме од истите книги).

Сепак, налетот нема да престане – целта е да ја исцрпиме Русија, па ќе видиме – салфетка, тај-онуи, ќе ни биде добро. Тираносаурусот ќе биде добро. Ајде да видиме што ќе се случи со главните пропагандни линии

 

1. Можен пробив на првата од трите одбранбени линии на Русите. Ах, денес ќе има пробив, а утре ќе има пробив, а сепак нема пробив.

Пропаганда причина per duta – и по 80 дена првата линија на одбрана не е пробиена. Во исто време, исто така, треба да се премолчи дека втората линија на одбрана е всушност главната.

 

2. Исцрпување на Русија. Ова е крајната цел на војната . Истрошеноста не оди добро, руската економија не е на колена. Санкциите ја елиминираа конкуренцијата за руските компании, а сега тие растат со бесно темпо.

Се раскажува приказната за блокадата на Англија од Наполеон. Ова дури има поволен ефект врз англиската економија. Што? Па, меѓународната конкуренција исчезнува и сопствените компании ги окупираат пазарите, зголемувајќи го производството.

 

3. Дека нешто ќе остане од Украина – сценариото „Салфетка“. Се уште малку се зборува за ова сценарио, не се наредува да се стави на маса и да се претставува како голема пропагандна победа, дека нешто останало од Украина.

 

Долго време предвидував дека териториите ќе бидат отсечени од Украина , но нешто ќе остане. Нешто за плаќање на долговите со кои моментално клокоти Украина. Така, едниот тираносаурус ќе јаде територија, а другиот ќе има три синџири на робови кои ќе работат за него.

За шегаџиите – што? Како што – лаат и се надеваат дека некој ќе ги пушти на маса по војната. Па, добро, ќе ве натераат да испратите помош и пари, за остатокот од Украина да има што да плати за услугите на американските компании.

 

Го гледавте овој филм во Ирак, сега повторно ќе ви го покажат . Нашите јунаци што лаат ќе платат, каде ќе одат. Нивните вектори се свиткани така што ја ораат земјата.

И знаете – слободата е ропство и мора да се укине. Оние со свиткани вектори не можат да ораат земја, а другите како Витанов се исправени. Што е ова. Каде се будалите да почнат да викаат (цитирам)

…..Предавник! Мисли криминалец! Евроазиски шпион! Ќе те застрелам, ќе те испарим, ќе те пратам во рудниците за сол!….

И од каде е цитатот?

Конечно, да видиме што ќе се случи со прогнозите за корона вирусот

Прогноза – нема да има пренатрупаност на болниците. Валидност – веќе 372 дена.

Прескокнавме 365 дена. А што беа тие 365 дена, абе мои копилиња?

Предвидување – нема да има дифузно ширење на вирусот. Валидност – веќе 475 дена. 15 месеци се 455 дена, па се сеќавате што да очекувате од следните, кои ќе ве анализираат и предвидуваат следната епидемија.

Потоа ќе ги извадите бројките од тие записи и ќе споредите. И така ќе знаеш кој колку вреди.

Па, кој може, може. Оние кои не можат – го ставаат клунот во калта и почнуваат аматерски да го меурат.

Ви посакувам здравје и успех, а вирусите и војната да се држат подалеку од вас“, напиша проф. Витанов.