Бомба на пензиониран офицер на АРМ: МАКЕОДНИЈА НЕМА АРМИЈА И КОЈ ДА ЈА БРАНИ

МАКЕДОНИЈА НЕМА АРМИЈА !!!
МАКЕДОНИЈА ОСВЕН НАРОДОТ НЕМА КОЈ ДА ЈА БРАНИ !!!
МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ГО ДОПРЕ ДНОТО ВО СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА.
СЕ ИЗРОДИЈА И НАКОТИЈА ПРЕДАВНИЦИ И КОДОШИ И КАКО ПИЈАВИЦИ И КРЛЕЖИ ЈА ЦИЦААТ КРВТА НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.
ПОСЛЕДНИОТ БРАНИК ВО КОГО ИМАШЕ ВЕРБА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ГО УНИШТИЈА, ЈА УНИШТИЈА АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
КОЕ ДНО ОД СТРАНА НА ДУШМАНИТЕ, НА ПРЕДАВНИЦИТЕ , НА КОДОШИТЕ, ОДНОСНО АНТИМАКЕДОНЦИТЕ.
ПОСЕБНО ГИ ПРОЗИВАМ ГЕНЕРАЛИТЕ НА АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
– ЗА КОЈА ДРЖАВА ДАДОВТЕ ЗАКЛЕТВА ???
– ЗАР ТОЛКУ ЛЕСНО СЕ ПРЕДАДОВТЕ ???
– ЗАР ТОЛКУ ЛЕСНО ГИ СПУШТИВТЕ ПАНТАЛОНИТЕ ???
– ЗАР ЗА ПУСТИ ПРИВИЛЕГИИ И ЧИНОВИ ???
ДА ВИ СЕ МОЧАМ НА ЧИНОВИТЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ, КОГА СТЕ НЕСПОСОБНИ ДА КАЖЕТЕ ЕДНО НЕ НА ПРЕДАВСТВАТА, КОИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРОТИВСТАВИТЕ НА ВАШЕТО И НАШЕТО НАЦИОНАЛНО УНИШТУВАЊЕ.
ГОСПОДО ГЕНЕРАЛИ, МОИ ,,ДОВЧЕРАШНИ КОЛЕГИ,, СЕ СРАМАМ ОД ВАС БИДЕЈЌИ ИСПАДНАВТЕ ДУШМАНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА КОЈА ДАДОВТЕ ЗАКЛЕТВА.
ДА ВЕ ПОТСЕТАМ ЛИ НА ЗАКЛЕТВАТА КОЈА ЈА ДАДОВМЕ КАКО ПРИПАДНИЦИ НА АРМ ???
ЗНАМ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА ВИ ЈА ЦИТИРАМ, ЈА ЗНАЕТЕ, НО ВИЕ СПРОТИВНО СТОРИВТЕ, НАМЕСТО ДА ЈА ЧУВАТЕ И БРАНИТЕ ВИЕ ЈА УНИШТУВАТЕ И АРМ И МАКЕДОНИЈА.
И САМИТЕ ЗНАЕТЕ ВО КОИ СЛУЧАИ НЕ СЕ ИЗВРШУВА НАРЕДБА, А ВИЕ СЛЕПИ ПОСЛУШНИЦИ СО СПУШТЕНИ ПАНТОЛОНИ НО СО ЧИНОВИТЕ НА РАМЕНИЦИТЕ ГОРДИ КАКО ПЕДЕРИ СТОИТЕ.
НАВИСТИНА СЕ СРАМАМ ШТО СО ВАС СУМ ГО ТРОШЕЛ ВРЕМЕТО, ШТО СО ВАС СУМ ГО ДИШЕЛ ВОЗДУХОТ ГНИДИ БЕЛОСВЕТСКИ.
ДА СЕ ЗАСРАМИТЕ ОД ЛЕБОТ ШТО ГО ЈАДЕВТЕ ГОДИНИ НАНАЗАД ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, БИДЕЈЌИ ПЛАТА ОД НИВ ЗЕМАВМЕ , ОД ДАНОЦИТЕ КОИ ГИ ПЛАЌААТ.
НАРЕДБАТА КОЈА ПРИСТИГНАЛА ВО ГАРНИЗОНИТЕ ОД СТРАНА НА НГШ ГЕНЕРАЛЧЕТО ВАСКО ЃУРЧИНОВСКИ ЗА ДА СЕ СИМНЕ ОЗНАКАТА МАКЕДОНИЈА ОД УНИФОРМИТЕ Е СПРОТИВНА НА УСТАВОТ, ЗАКОНИТЕ, ПРАВИЛОТО НА СЛУЖБА НА АРМ И ЗАКЛЕТВАТА КОЈА ЈА ДАДОВТЕ.
СПРОТИВСТАВЕТЕ СЕ НА ТАА НАРЕДБА БИДЕЈЌИ Е ДАДЕНА ОД ГЕНЕРАЛ КОЈ ГО ПОДГОТВУВАЛА АМЕРИКА И ЦИА.
ДОДЕКА НИЕ ГИНЕВМЕ 2001 И ЈА ГРАДЕВМЕ АРМ, ТОЈ ОДЕШЕ НА ПРЕВОСПИТУВАЊЕ ВО АМЕРИЧКИТЕ ЦЕНТРИ И БРИСЕЛ, ГИ КОРИСТЕШЕ СИТЕ БЛАГОДЕТИ НА МАКЕДОНИЈА, А СЕГА КАКО ПОСЛУШНИК ЌЕ РУШЕЛ СЕ ШТО СМЕ ИЗГРАДИЛЕ.
ЧУДНИ МИ СЕ ДРУГИТЕ ПАРТИСКИ ГЕНЕРАЛЧИЊА И ПОЛКОВНИЦИ КОИ ОВАА ВЛАСТ ГИ ПОДГОТВУВА И НИВ ДА ГИ УНАПРЕДИ ВО ГЕНЕРАЛИ, ШТО НИКОЈ И ОД НИВ НЕ СЕ СПРОТИВСТАВИ, МАКАР И ВЕРБАЛНО !!!
ДОБИВ ИНФОРМАЦИЈА ДЕКА АЛБАНЦИТЕ ВЕДНАШ ГИ СИМНАЛЕ ОЗНАКИТЕ И ПО НИВ И ДРУГИТЕ, ИМАЛО И СПРОТИВСТАВУВАЊЕ, НО ИМАЛО И ЗАКАНИ СО ПАРИЧНИ КАЗНИ И ОТПУСТ ОД РАБОТА.
МАКЕДОНЦИ НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА ВЕ ПОНИЖУВААТ КОЕ КАКВИ БЕЛОСВЕТСКИ ШЛАЈМОВИ, ПРЕДАВНИЦИ, КОДОШИ , АНТИМАКЕДОНЦИ. ГОРДО ДА СИ ГО НОСИТЕ АМБЛЕМОТ И НАТПИСОТ МАКЕДОНИЈА, БИДЕЈЌИ НАРЕДБАТА СЕ КОСИ СО СИТЕ ЗАКОНИ И ПРИНЦИПИ НА НОРМАЛНОТО.
НАСКОРО МНОГУ СКОРО ОВАА ВЛАСТ ЌЕ ПАДНЕ, НЕМОЈТЕ ПОТОА ДА СЕ КАЕТЕ ЗА ДЕЛОТО , БИДЕТЕ МАЖИ.
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
МАКЕДОНИЈА СЕКОГАШ, СЕВЕРНА НИКОГАШ
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа