Душа ќе ви се расплаче! Ќерката го прашала Горан Ангелов дали е терорист, така и рекле дечињата во школо

РАЗГОВОР СО ЕВА.
***********************
-Тато ти си терорист?
Не сине ,од каде ти е сега ова?
-Другарките ми рекоа дека си терорист страшен и дека си затвор зошто си лош.
Дали си убил луѓе тато,терористите убиваат невини луѓе?
-Не ќерко јас ја бранев Македонија.
Тогаш така се викаше нашата земја, Македонија.
Ја бранев од едни луѓе што сакаа да и го сменатат името во Северна Македонија.
-Кога не си убил никого зошто те затворија толку долго дури 12 години само заради бранење на името Македонија?
-Македонија не е обично име ќерко .
Македонија е свето име и должност на секој граѓанин е да го брани тоа име.
-Па тогаш кој се тие што не го сакаа името
Македонија толку многу ли го мразеа тоа име да те затворат толку долго?
-Тоа ќерко се луѓе немакедонци тоа се луѓе што мразат се што е македонско тоа се луѓе што ги сакаат само парите и власта.
Тие луѓе не само што го сменија името го сменија и името на нацијата во северно македонци тие луѓе не ме затворија само мене затворија и уште други 33ца ,неколку ги пуштија за да им гласаат за промена на тоа име неколку туку така а неколку оти беа тешки кодоши ,шпиуни.
Од памти века луѓето што си ја сакале Македонија биле затворани и дури некој и убивани.Им ги уништуеле животите на цели фамилии исто ко овие сега.
Ги затворале сите големи
Македонци ,Ченто,Брашнаров ,Драган Богдановски и ред други.Некој не само што ги затварале туку и ги убивале ги кодошеле од памти век.Ги кодошеле комитите ,го убиле Гоце Делчев ,Јане Сандански,Даме Груев ,Тодор Александров ………
-Тато дали ние треба да ја сакаме државата што ги затворала и убивала сите луѓе што ја сакале и се бореле за неа????
-Дали тато и тебе ќе те убијат за Македонија??
Дали ние треба да побегнеме од оваа држава што си ги убивала тие што највеќе ја сакале??
Дали тие другите кој ја избркаа мама од работа и те затворија тебе дали тие ќе не мачат нас целиот живот ?
Дали ќе можеме да си купиме за мене и за Филип нови патики и чевли и да јадеме пица и ќе одиме сите заедно во Охрид ?
Јас тато сакам да си дојдеш и да си одиме од оваа Северна Македонија и така самото име и е студено .
-Највероватно ќе си одиме ќерко пошто за патриоти нема место во Северна!!!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа