Во Британски весник пронајдени докази и документи од 1878 каде македонците се декларирале како посебна националност

Извадок од книгата „Македонци – милениумски сведоштва за идентитетското име“ од Бранислав Светозаревиќ-Покорни…
1878 година, South Wales Daily News, Велика Британија
Авторот на текстот (1878) дава информација дека „е пронајдена друга група документи од Форин Офис“ и дека „тие потекнуваат од македонски, албански, ерменски и други неброени националности…“
Цитирано според: South Wales Daily News, Tuesday, May 26, 1878.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа