Американски историчари признаваат дека ја измислиле Античка Грција во нивните учебници: Оваа држава нема никаква врска со антика, луѓето кои денес живеат во Грција немаат никаква врска со антика туку биле ромеи и раја! Бевме млади и сакавме кариери затоа и го измисливме Хомер

Можно е да е слика од 2 луѓе

Историчарите признаваат дека ја измислиле Античка Грција
Научниците се извинуваат што ја припишале демократијата на имагинарна цивилизација.
ВАШИНГТОН: Група водечки историчари одржаа прес-конференција во понеделникот во Националното географско друштво за да објават дека целосно ја прифатиле Античка Грција, култура за која долго време се веруваше дека е интелектуална основа на западната цивилизација.
„Тим од околу 24 историчари, антрополози и класицисти работеа деноноќно помеѓу 1971-1974 година на фалсификување грчки документи и артефакти.
Професорот Џин Хедлбери: „Ние бевме млади и се обидувавме да напредуваме во нашите кариери, па ги измисливме Хомер, Аристотел, Сократ, Хипократ, сите типови колони, сите.
За неколку часа се роди најголемата и највлијателната цивилизација на сите времиња.
theonion com
За жал, „лукот“ е „дигитална медиумска компанија која објавува сатирични написи“.
А сепак, „местото наречено Грција никогаш не постоело, како што го знаеме денес“. Луѓето кои денес живеат во таканаречената Грција се нарекувале „ромеј“ за време на Византиската империја и „раја“ за време на Отоманската империја (освен Арванитите и Чамите кои биле Албанци).
Името Грција никогаш не постоело во византиско време.
Луѓето кои живеат во Грција денес не се потомци на Античка Грција (како што тврди историјата. Античката култура и цивилизација (која всушност била илирско-пелазгиска цивилизација, погрешно и намерно именувана како „Грци“ во денешно време) изумрела пред 2000 години, како многу други антички цивилизации.
За време на Отоманската империја на Балканот, откако големите сили предизвикаа бунт во регионот вештачки наречен денес Грција, помеѓу 1821-1832 година беше формирана независна држава.
Можно е да е слика од 2 луѓе
Сите реакции:

Nikola Belchevski, Branko Ristov и 75 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа