Утре и Лувр ќе ви го запалат. На Ајфеловата оџа ќе ви пее. Ви еба мајката тој испрдок на Америте наречен ЕУ. Таа ЕУ ја растури цела Европа и идејата за неа. Гасете сега пожари.

Сакавте мигранти и да глумите мајки терези и толеранција?
Ќе спојувате култури и религии. Мулти култи. Соживот.
Тешка будалаштина.
Го притиснавте својот народ до ѕид за на нив да им ги дадете сите права. Еееј уште пред десет години француски зет од моја зграда, ај ти инжинер на клупа ми кажуваше дека прашање на време е кога ќе ја загубат државата поради мигрантите. Јас сум, ми рече, лепеновец и не сум радикален, ниту нетолерантен, а сега веќе немам дилеми. Или тие или ние.
Излезе во право дечкото.
На Томе пријател мој, сега се врати од Шведска, пензионер, ќе го прочита ова, може да потврди, негов комшија Швеѓанец, во Тролејбор, му кажал: Колку бевме глупи, вие Југословените ни сметавте кога доаѓавте на печалба. А бе вие бевте ангели во споредба со овие што ни ги донесоа. Работиме за нив, да можат да легачат и да прават глупости.
Ете ви. Во многу земји од Западна Европа насилствата, криминалот кренати за илјада проценти од пред десет години. Ееее кутри Французи.
Четврти ден Париз гори.
Ви ги палат библиотеките.
Утре и Лувр ќе ви го запалат. На Ајфеловата оџа ќе ви пее. Ви еба мајката тој испрдок на Америте наречен ЕУ. Таа ЕУ ја растури цела Европа и идејата за неа.
Гасете сега пожари.
И тек ќе да вам буде жао. Ќе мора да ги трпите или да ги вратите таму од каде што дошле.
Сега баш со Путин разговараме за ова. Го прашувам: Владе бе, што се случува со ЕУ?
Ми вика: Пашла на хуја, Сашенка!
Превод: Отиде у курац, Сашенка!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа