„Бугарската политика засега ќе ја оставиме настрана, нема промени во ориентацијата на векторите таму.

 

Сè е свиткано кај што треба и резултатот е според предвидувањата – Куклена претстава на сцената, брутални пресметки со фрлање глави зад сцената. Се фрлаат ултиматуми, ни се зачукуваат 7 точки, енергијата сега е насочена да ги убедиме дека им треба коалициски договор.

 

Многу е важно да се потпише парче хартија, бидејќи во оваа земја потпишаните парчиња хартија се огромни резултати кои се мавтаат од сцената.

 

Завршува јуни, нема буџет за годинава. Со еден збор – куклена претстава. Ви се предвидува – пријатно гледање“, вели во својата анализа математичарот проф. Николај Витанов.

 

„ Следна е војната . Ајде да ја видиме ориентацијата на некои елементарни вектори.

 

Ориентација во Украина: продолжете ја војната – 1, запрете ја војната – 0. Оние кои ја држат Украина на системи: продолжете со војната -1, запрете ја војната 0.

 

Како што велат: Украинците немаат пари за опрема на НАТО. За НАТО, украинското топовско месо е без пари. Интересот е во една насока – продолжување на војната, Унијата е силна. Додека има топовско месо без пари, сепак.

 

За Русите: продолжување на војната – 1, прекин на војната – 0. Саботните настани не го потиснаа овој вектор, еден го помести друг: колку тешко треба да дејствуваат Русите во војната. Малку се помести во насока на поголема ригидност на дејствата.

 

Војната се одвива според прогнозата . Денес е 48-ми ден од Големата брзање. 17-ти ден од вториот месец.

 

Проверка на брзањето за запек – очекувано достигнување на окупираната територија од страна на украинската армија веќе втор месец – 187 квадратни километри. Има одредено раздвижување, или барем така тврди украинската страна.

Но, тоа не е 187 квадратни километри. Затоа, Големата бура се уште е во запек . Ниту првата руска одбранбена линија не беше пробиена.

Моето предвидување дека кога системот на Тавтабита ќе се сретне со цврсти одбранбени линии, тој татне. Еве ти пред очи, види – грми. Тие и американските весници продолжуваат да пишуваат дека нападот бил неуспешен . Оние од вас кои редовно ги читаат овие анализи воопшто не се изненадени.

Можете да ги видите ориентациите на векторите. А посложените вектори се ориентирани на тој начин што се очекува динамиката да биде во насока на продолжување на Големата брзање. Се очекува голем притисок да го отклучи Големиот Раш.

Се очекува крвта да почне да тече како река . Причина – доаѓа состанок на НАТО, а првите руски одбранбени линии не се пробиени. Има квадратни километри што треба да се надополнат од првиот месец на брзање. Резултатите мора да се пријават или системите може да бидат суспендирани.

Резултат од оваа ориентација на вектори во Украина: Последното достапно топовско месо се струга со целосна мобилизација. Напади на топовско месо напред.

Никој не ги брои жртвите. НАТО очекува резултати. За него украинското чадено месо е бесплатно. Украинците чекаат уште НАТО геника. За нив е бесплатно.

Ја знаете прогнозата за крајот на вториот месец од офанзивата: 60.000 неповратни загуби за украинската армија, 300 изгубени тенкови, 300 изгубени пиштоли, изгубени 600 оклопни возила. Во однос на техниката, се чини дека веќе ќе се надмине, а вториот месец од Големата брзање сè уште не е завршен.

Во однос на топовското месо се очекува исполнување и со очекуваните крвави бури од топовското месо во наредните денови за да се реализира Големиот турканица за разбивање на Големиот запек.

За Русите се очекува загубите да бидат 3 пати помали. Што се однесува до техниката, така е. Загубите во работната сила се околу 5 пати помали, очекуваните брзања со месо само ќе го зголемат овој број.

Очекувањата дека Украинците ќе успеат да ги пробијат првите руски одбранбени линии засега не се реализирани. Затоа, потребен е навистина моќен напад врз топовско месо. Времето минува, групата јуруша се топи. Засега нема што да пријават на состанокот на НАТО, каде што нема да се радуваат што опремата им гори на украинските полиња, а цената им паѓа.

Очекувана промена на ситуацијата – нема. Се очекува големата навалица да оди според прогнозата. Остануваат уште две недели до крајот на вториот месец од јурушата. Ако треба да се поттикне да се надмине запекот, тоа треба да биде наскоро. Бидејќи мелницата за месо Запорожје работи со голема брзина.

Пропагандата продолжува како и досега – аматерска и несмасна. Големи надежи за соборување на Путин и колапс на Русија се појавија во саботата, за да бидат заклани во недела.

Сериозните аналитичари ширум светот го пиеја своето пиво како „гуруа“ и „аналитичарите“ беа повторно воведени на телевизија. Откако повторно ги избришаа калливите чевли во нив, ги ставија, за следниот пат. Голата кука се покажа како прва класа, многу крап беа фатени. Тие сè уште лелекаат и плачат од болка.

Продолжуваме да лаеме по тираносаурусот со магарешки акцент. Настаните од крајот на минатата недела малку не под стрес , но векторските свиткувачи ги посочија векторите на владејачките групи луѓе таму каде што треба да бидат, така што исфрлањето на тираносаурусите ќе продолжи.

Магарето седи и кака за да се ориентира кон европските вредности, а кога ќе го прашате што велат европските вредности за рускојазичното население во Донбас и други места во Украина, тој ја врти главата и рика огорчено. Па, тоа не функционира така.

Со почитување на европските вредности ќе ги почитувате секаде, а не селективно. И да не ја заборавиме највисоката европска вредност – финансирањето на војната преку мировниот фонд. Само тоа покажува колку е лажна целата работа.

Корупција на европските земји и зад Големата локва? Не, не! И кај нас го нема, види во Русија – има. Кога гледаме како Русите ги почитуваат човековите права на Украинците – лаеме демократски. Кога гледаме како Украинците ги почитуваат човековите права на населението што зборува руски во Украина, демократски гледаме наоколу и уште подемократски мавтаме со опашката.

А војната најдемократски ја финансираме преку мировниот фонд. Па што? Ориентација, брат. Ориентација, како . Бендерот ги ориентираше векторите вака. Затоа што тоа е негов интерес. Во тој дух, еве си.

Закон на Витанов: Тој што витка туѓи ориентациони вектори за да му се остварат интересите не е луд, будали што ги реализираат овие интереси на своја сметка се луди.

Но, Витанов не ги почитуваше Американците, туку ву-ву-уу, туку ду-ју-ју-ју! Глупава изведба, момци и девојки, глупава изведба. Витанов отсекогаш ги сметал Американците за тираносауруси. И тој ги третираше со почит.

Но, ориентационите вектори на Витанов не се свиткани во насока да се користат за лаење на други тираносауруси. Витанов не лае и не риби со голи куки.

Отсуството на чувства и предрасуди е основа за добра анализа. Истурање чувства, видовте што се случи во саботата и неделата. „Гурусите“, „пророците“ и другите „аналитичари“ ги положија чувствата во саботата за да висат на огромната гола кука во недела. И можеа да ја погледнат ориентацијата на векорите во општествениот простор и да одат на пиво.

Но тие идиотите Кисинџер и Витанов зборуваат за ориентацијата на векторите. Тоа е старомодно, модерно е кога се подава голата кука, веднаш да се брза да ја гризне. Наклонетоста на Zer на ориентацијата на векторите го брои ова – колку вистински крап се фатени на голата кука.

И кој користи овој за броење? Изненадувањето овде е големо – ги користи токму оние како Витанов. Кои му кажуваат исто како Витанов. Бидејќи Векторите на свиткување мора да имаат јасна слика за ситуацијата. Во спротивно, некој може да се осакати.

Добро, доста од тоа.

Конечно, да видиме што ќе се случи со прогнозите за корона вирусот

Прогноза – нема да има пренатрупаност на болниците. Валидност – веќе 338 дена

Предвидување – нема да има дифузно ширење на вирусот. Валидност – веќе 442 дена. 14 месеци се 425 дена, па се сеќавате што да очекувате од следните, кои ќе ве анализираат и предвидуваат следната епидемија.

Па, кој може, може. Оние кои не можат – го ставаат клунот во калта и почнуваат аматерски да го меурат.

Ви посакувам здравје и успех, а војната и вирусите нека бидат подалеку од вас“, напиша проф. Витанов на својот личен Фејсбук профил.