РУСИЈА И АВСТРОУНГАРИЈА ВО 1900 И НАРЕДИЛЕ НА ТУРЦИЈА ДА ГО ЗАБРАНАТ ИМЕТО МАКЕДОНИЈА

Како Отоманска Турција, по наговор на Австро-Унгарија и Русија, го забранила името Македонија во почетокот на 20. век?
Ванчо Ѓорѓиев: „Забранетото име“, Филозофски факултет, Скопје, 2017.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа