Еве кој кого измислил! Објект во Сирија од 9 ти век со натпис на македонската глаголица

 

Крурч во Сирија изграден од Јустинијан императорот на Велигден Роман
-Ноември -(НОЕМБРИ)
-Day 6 September 650 AD ( СЕПТЕМВРИ )
напишано на јазик она што историчарите велат дека е направено во 9 век глаголица.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа