Објавено е видео на кое се гледа како тенк на руската армија во директна битка уништува американско пешадиско борбено возило „Бредли“, како одраз на напад на фронтот Запорожје, пренесуваат светските медиуми.

Борбеното возило ВСУ било погодено од прецизен проектил, очигледно ноќе.

 

Украинските ловци се потпираа на дејството на модерната ноќна оптика на американските борбени возила, но Бредли беше удрен со помош на руски нишан за термална слика.