Еве неколку факти зошто Секој Македонец треба да се чувствува ВМРО

123ima

Секој Македонец треба да се чувствува ВМРО и да ја спроведува идеологијата на четирите букви.

Да се потсетиме што значат четирите букви. Сите Македонци треба да знаат што е ВМРО.

Традицијата на светите четири букви ВМРО – обврзуваат!

Довербата на народот – обврзува!

Сеуште неродените деца – обврзуваат!

И над се`, Македонија обврзува!

ВМРО е идеологија.

ВМРО е одговорност.

ВМРО е да ги штитиш интересите на Македонија.

ВМРО е да ја сакаш, а ако затреба и да ја браниш Македонија.

ВМРО е и да ги почитуваш тие кои во минатото беа прогонувани само затоа што работеа за идеологијата на ВМРО и ја сакаа Македонија.

ВМРО е да ги почитуваш тие кои “ја ставаа главата во торба“ за идејата за самостојна Македонија.

123ima

ВМРО е да ги почитуваш тие кои беа затворани, а голем број и убивани, тие кои беа испраќани на Голи Оток, во Идризово, на Солунска глава.

Денес не се казнува ако кажеш дека си Македонец, денес е гордост да се каже дека си за Македонија и ВМРО.

Денес треба да седнеш барем пет минути во денот да се потсетиш низ какви маки поминале овие луѓе, овие патриоти, овие родољуби и се` ќе ти биде јасно.

Само пет минути во денот, тоа го заслужуваат.

Тоа го заслужуваат тие кои ја прифатиле и се бореле низ историјата за идеологијата на ВМРО.

Луѓето се раѓаат, живеат и создаваат со Божји аманет!

Да не ги заборават делата на оние пред себе!

Да не плукаат на нивниот самопрегор, визија и жртва!

Божји аманет е да остават вредност зад себе, кога веќе ќе не` нема!

Божји аманет е да се сака својот род и да се споделува со другите!

Тој што нема чувство за својот род, не може да има чувство за друг!

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа