На мрежата беа објавени снимки од уништувањето на американските оклопни возила за време на вчерашната офанзива на Вооружените сили на Украина во правецот Запорожје, која беше одбиена од руската армија.

Како што објави БЛИЦ , за време на големата офанзива на вооружените сили на Украина во јужниот правец на Доњецк, уништен е конвој со тешки американски тешки оклопни возила. На снимката се гледа оклопен транспортер MaxxPro, оклопен транспортер М11, како и Humvee.

 

За време на вчерашната офанзива, непријателот загуби и до 40 единици опрема од мини и од ударите на нашите војници, јавија руските дописници.