Огромно признание во преписка на српскиот крал Обреновиќ до бугарски дипломат: Македонија не е ниту бугарска, ниту српска, но сепак треба да се подели помеѓу Србија и Бугарија.

Српскиот крал Милан Обреновиќ до бугарскиот дипломат Иван Шишман- дека Македонија не е ниту бугарска, ниту српска, но сепак треба да се подели помеѓу Србија и Бугарија.
„… Македонци лако могу да се амалгамизирају са бугарским и српским елементом, јер је разлика између ова два језика веома мала. У Македонији могу да се сретну Срби или Бугари, али их има тако мало да они не могу да одреде карактер Македоније, која је словенска земља, нити бугарска, нити српска. Македонија треба да се подели између Србије и Бугарске. …“
Види го преводот
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа