„Солнцепек“ на руската армија со еден термобаричен проектил погоди точка за поддршка на борците на вооружените сили на Украина во насока Сватовска, објавија светските публикации.

 

Снимката од уништувањето на непријателското упориште е снимена со квадрокоптер.