ВО МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ НЕМАЛО АЛБАНЦИ ТУКУ САМО АРНАУТИ- ТИЕ 1956 ГОД. БЕА САМО ТУРЦИ. СЛЕДИ ВО БИТОЛА ИМА-ЛО АРНАУТ- И МАЏЕР- МААЛА, НИКАКО АЛБАНСКА, ШКИПТАРСКА И ИЛИРСКА…

ВО МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ НЕМАЛО АЛБАНЦИ ТУКУ САМО АРНАУТИ- ТИЕ 1956 ГОД. БЕА САМО ТУРЦИ. СЛЕДИ ВО БИТОЛА ИМА-ЛО АРНАУТ- И МАЏЕР- МААЛА, НИКАКО АЛБАНСКА, ШКИПТАРСКА И ИЛИРСКА…
ПА АРНАУТИТЕ ВО Р.МАКЕДОНИЈА СЕ САМО ДОЈДЕНЦИ И САМО ИСЛАМСКИ НАРОД, НИКАКО ИНАКУ. И
НИМ ИМ СЛЕДАТ САМО ГРАЃАНСКИ ПРАВА. А СО ТОА ШТО НИВНИТЕ ИМОТИ ДО 1913 ГОДИНА НЕМАЛЕ ДОКАЗ ЗА СОПСТВЕНОСТ, СЕ ПОТВРДУВА, ТИЕ БИЛЕ САМО ТУРСКИ КОЛОНИСТИ…СО ТУЃО ПОТЕКЛО. АРНАУТИТЕ=МУХАМЕДАНИТЕ КАКО ТУРЦИ 1956 ГОД. СЕ СЕЛЕЛЕ ВО ИСЛАМСКА ТУРЦИЈА. И ТИЕ КАКО ТУРЦИ НЕ ГИ САКАЛЕ ГЕГСКИОТ НИТУ ТОСКИСКИОТ ЈАЗИК ТУКУ САМО ТУРСКИОТ. ГЕГИТЕ И ТОСКИТЕ ВО 1997 ГОДИНА САКАЛЕ ДА ЈА ПОДЕЛАТ ШКИПТАРИЈА. ЗНАЧИ, ГЕГИТЕ И ТОСКИТЕ БИЛЕ ДВА НАРОДИ КОИ МЕЃУСЕБЕ НЕ ОПШТЕЛЕ, НЕ СТАПУВАЛЕ ВО БРАКОВИ И ДО ДЕНЕС МЕЃУСЕБЕ НЕ СЕ РАЗБИРААТ. ЗА АРНАУТИТЕ ПИШУВАЛ ДУРИ СУЛТАНОТ СЕЛИМ III (1789- 1807) КАКО ЗЛОСТОРНИЦИ, ДА ЈА ИЗЧИСТИ МАКЕДОНИЈА ОД НИВ…, И НАРЕДИЛ НИМ ДА ИМ СЕ ДАВААТ ДОЗВОЛА ДА ВЛЕГУВААТ ВО МАКЕДОНИЈА.
АРНАУТИТЕ, СПОРЕД ШТЕПАН, БИЛЕ НАТРАПНИЦИ И ВИСТИНСКИ ОКУПАТОРИ ЗА АКТИВЕН АПАРХЕЈТ ВО Р.МАКЕДОНИЈА, ОД КОИ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ПРАВОСЛАВНИ ИМ НЕМА СПАС. ТИЕ КАКО ТАКВИ НЕ СЕ БИЛО КАКОВ НАРОД ТУКУ „МЕШАВИНА“ НА 90% ГЕГИ (ЧЕРКЕЗИ И ТАТАРИ) И 10% ТОСКИ, КОИ И ДЕНЕС МЕЃУСЕБНО НЕ СЕ РАЗБИРААТ- ТИЕ БИЛЕ ДВА ПОСЕБНИ НАРОДИ, ГЕГИТЕ СО БЕЛО КАВКАЗКО КЕЧЕ…, КОСОВАРИТЕ ДНК НЕ ИМ СЕ БЛИСКИ НА СОСЕДНИТЕ НАРОДИ. ПА ТИЕ СЕ 100% МУХАМЕДАНИ, СО 100% МУХАМЕДАНСКИ ПАРТИИ, 100% МУХАМЕДАНСКИ ПРАТЕНИЦИ, САМО 100% МУХАМЕДАНСКИ МИНИСТРИ, 100% МУХАМЕДАНСКИ ДИРЕКТОРИ…, 100% САМО МУХАМЕДАНСКИ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, ПА 100% САМО МУХАМЕДАНСКИ ОДБОРНИЦИ, 100% САМО МУХАМЕДАНСКИ ДИРЕКТОРИ…, 100% СÈ САМО ИСЛАМСКО, КОИ ГРАДАТ И ПОДРЖУВААТ 100% ИСЛАМСКО, НИШТАТ И НЕПОДРЖУВААТ НИШТО НАШЕ ПРАВОСЛАВНО, ВО ПРАВОСЛАВНА Р.МАКЕДОНИЈА, НА КОЈА КАКО ПРАВОСЛАВНА=НЕВЕРНИЧКА НЕ И’ ПЛАЌААТ ДАНОК, СТРУЈА, ВОДА, КОМУНАЛИ, НИСКО ГРАДБА …, ТИЕ СО ВЕКОВИ САМО ПАРАЗИТИРААТ. АКО СЕ ЗЕМЕ ВО ПРЕДВИД ДЕКА АРНАУТИТЕ СЕ ПОД 15%, ПОТВРДЕНО СО ЗДРАСТВЕНИТЕ ИСПРАВИ, 15% ПОТВРДЕН ОД САМИТЕ АРНАУТИ ОД ФАТЕНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ИЛИРИДА, ТИЕ ВО Р.МАКЕДОНИЈА ИМ СЛЕДАТ САМО ГРАЃАНСКИ ПРАВА, ДА СЕ ЗАБРАНИ ШКИПТАРСАКИОТ МОНГОЛСКИ ЈАЗИК СО КОГО ТИЕ НИ ГО ГНАСАТ И УНИШТУВААТ ХОМЕРОВИОТ СЛОВЕНСКИ ЈАЗИК (ПАСОФ- 1815)…
– Академик, Ристо Ивановски
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа