МАКЕДОНЦИТЕ БИЛЕ РАЗЛИКУВАНИ КАКО ПОСЕБЕН НАРОД И ВО МОЛДАВИЈА ВО 1903! Погледете го ова издание на англиски новинар

’Within the Pale‘, London 1903 – Michael Davitt
1903 година Македонци во Кишињев разликувани од другите народи.
„… Неколку Македонски доселеници бегалци и некои Бугари, беа исто така во бандите
Кишињев е главен град на Бесарабија, … има тековно население од 130,000 од мешани народносни заедници. Руси… Молдавци… Евреи…, со Бугари, Срби, Грци, Македонци и Германци
Неколку дена претходно банда од странци пристигна во Кишињев, составена од Албанци и некои Македонци, …“
Сите реакции:

6

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа