Грчки државни записи од 1911 година: Македонците се наведени како посебна етничка заедница, кои се разликуваат од Грците, Власите, Бугарите, Албанците итн.

Грчки државни записи од 1911 година: Македонците се наведени како посебна етничка заедница, кои се разликуваат од Грците, Власите, Бугарите, Албанците итн.
———–
Грчки официјални документи, 1911 г.: Македонците наведени како посебна етничка заедница одделно од Грците, Власите, Бугарите, Албанците итн.
———-
Грчките новодојдени, Лази Понтијци и други хеленизирани колонисти кои сега живеат во грчко окупираниот дел на Македонија (Егејска Македонија), не се етнички Македонци.
Пред 1913 година Егејскиот дел на Македонија никогаш не бил грчка земја. —/

 

Види го оригиналот

 

Оцени го преводов
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа