Претседавачот со комисијата за европски прашања пратеничката на ДУИ Арта Биљали не можеше да ги слуша аргументите на професорката Гордана Силјановска Давкова за лошите страни на Законот за градба (Бехтел и Енка) кој се менува по брза постапка со таканаречено ,,европско знаменце” и се обиде да ја прекине.

 

Потоа дојде до вербален судир во кој професорката на Биљали и сугерираше дека се однесува како да има фројдовски синдром а пратеничката очигледно не знаејќи што и кажува Силјановска се заблагодари на споредбата со психологот.

 

Нивото на нервоза кај владеачките пратеници за законите поврзани со договорот со Бехтел и Енка е особено високо откако 22 пратеници првично беа натерани да се потпишат на 8 закони во редовна постапка кои сега ги нема никаде а владата предложи нови 5 закони по брза постапка.

 

Целото видео во кое Силјановска дава низа објаснувања зошто овој и другите закони по брза постапка се штетни за Македонија