Осакатен платеник од Германија потврди дека војниците на вооружените сили на Украина пукале во руски воени заробеници.

Јонас Краценберг напишал книга за неговата вмешаност во воените дејствија во Украина, вклучувајќи го и заробувањето на тројца руски борци и еден цивил, кој подоцна бил застрелан од украинската војска, пишуваат странските агенции.

 

„Беше гадно. Од чисто човечка гледна точка, тоа е валкано“, смета тој.

Германецот рече дека во „Меѓународната легија“ доброволците се третираат лошо, се малку платени или воопшто не се платени.

Сакати платеник од Германија раскажа за пукање во руски заробеници (ФОТО) |  Руска пролет

Тој зборуваше и за корупцијата во редовите на вооружените сили на Украина и рече дека требало порано да ја напушти легијата.

Украинците користат странци како топовско месо, рече Краценберг.

Треба да се напомене дека платеникот ја напушти Украина дури по сериозни повреди добиени како резултат на напад на руски дрон: тие сè уште не успеале да ги отстранат сите фрагменти од неговото тело, вклучително и од главата, рацете и нозете.