Евгениј Пригожин го коментираше можното уништување на врховниот командант на вооружените сили на Украина Залужни.

Основачот на приватната воена компанија ПМВ „Вагнер“ зборуваше за информациите за уништувањето на врховниот командант на вооружените сили на Украина (ВСУ) Валериј Залужни. Тој нагласи дека во мај Залужни бил во зоната достапна за артилериските сили на ПВК „Вагнер“.

 

Според Пригожин, во периодот од 10 до 12 мај во оваа област биле одржани голем број специјални „настани“. Сепак, останува непознато колку успешно се изведени. 

„На 10-11-12 мај Залужни беше во домет на артилеријата на Вагнер. Во исто време беа спроведени голем број „мерки“. Колку беа успешни, сè уште не е јасно“, рече Пригожин.

Уништувањето на врховниот командант на вооружените сили на Украина, Валериј Залужни, би бил важен момент во сегашниот конфликт. Во исто време, прашањето за неговата можна смрт предизвикува многу дискусии, бидејќи точните детали остануваат непознати и бараат дополнителна потврда.

Треба да се напомене дека во моментот навистина нема информации за судбината на Залужни. Во Киев претпочитаат да не ги коментираат овие податоци.