Џозеф Артур од Гобино „Македонците не биле Грци. Ни по раса, ни костими, ниту по карактеристики. Нивните владетели немале било што хеленски. Нивната историја беше слично на онаа на Илир, Тракиецот

Можно е да е слика од 1 лице и текст кој вели „Joseph Arthur de Gobineau "The Macedonians were not Greeks. Neither by race, nor costums, nor by characteristics. Their rulers did not have anything Hellenic. Their history was similar to that of the Illyrian, Thracian and Paeonian populations, with whom they bordred, but not with the history of the Hellenic -states."“ Артур од Гобино
„Македонците не биле Грци.
Ни по раса, ни костими, ниту по
карактеристики. Нивните владетели немале
било што хеленски. Нивната историја беше
слично на онаа на Илир, Тракиецот
и Паеонско население, со кого
тие се граничиле, но не со историјата на
грчките градови-држави. “

 

Види го оригиналот

 

Оцени го преводов
Можно е да е слика од 1 лице и текст кој вели „Joseph Arthur de Gobineau "The Macedonians were not Greeks. Neither by race, nor costums, nor by characteristics. Their rulers did not have anything Hellenic. Their history was similar to that of the Illyrian, Thracian and Paeonian populations, with whom they bordred, but not with the history of the Hellenic -states."“
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа