Украинските војници кои се враќаа од Бахмут за Њујорк Тајмс раскажаа за нивниот ужас откако наидоа на руски тенкови и постојан артилериски оган.

„Во нашите кошмари се појавуваат руски тенкови. Артилерискиот оган, ракетните и воздушните напади не престануваат ниту една минута. Секој метар од градот е гранатиран“, го цитира изданието командантот на 24-та бригада со моторизирана пушка на Вооружените сили на Украина.

 

Според украинската војска, тие не можат да ја издржат руската армија поради недостатокот на противтенковски ракетни системи Џавелин.