Ајде да видиме кој кого измислил! Руски весник од 1913: ,,МАКЕДОНИЈА Е ЗЕМЈА НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ, НА МАКЕДОНЦИТЕ – СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ, НА ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА И НА МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМОИЛ” – 1913 г.

Весник “Утро Россiи” 1913г Москва.
,,МАКЕДОНИЈА Е ЗЕМЈА НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ, НА МАКЕДОНЦИТЕ – СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ, НА ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА И НА МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМОИЛ” – 1913 г.
Весникот „Руско утро” (Утро Россiи) во 1913 година објавил вoвeдна статија co наслов „Македонија”. Во неа, уредништвото дава објективен историски преглед за нејзиното етно-национално битисување низ вековите, со оглед тогашните Балкански војни за нејзино територијано завладување, поделба…

Види повеќе
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа