Ајде да видиме кој кого измислил! Македонците уште во 1878 знаеле дека се најстари словени на Балканот! Македонски емигранити уште во 1878 се обратиле до српскиот Архимандрит

Можно е да е слика од споменик
Македонски емигранти во Кнежеството Србија, 12 јуни 1878 година
Пречестни Оче Архимандрите!
У овај час, кога се решава судбина од народ на Балкански полуостров, слушаме како Грци работајет против соједињење наше с брачом нашом словенском и претстављат Македонце, који се најстари Словени на Балкански полуостров и живееле дуго заједно со Србима у државна заједница, а под свој цар Самуил самосталне биле.
Извор: Граѓа за историјата, том III, книга II, 319
—–
Нашите предци во 1878 година знаеле дека нашите предци биле најстарите Словени на Балканот, а под Цар Самоил самостални биле.
Е, тие знаеле ама баграта на Драги Ѓоргиев не знаела.
Па, уште го направија Академик во МАНУ.
Можно е да е слика од споменик
Сите реакции:

14

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа