Силите на ПВК „Вагнер“ го напаѓаат самото срце на „Гнездото“ – последната моќна утврдена област на вооружените сили на Украина Бахмут, јавуваат воените дописници.

Под притисок на руските борци, единиците на вооружените сили на Украина продолжуваат да креваат во воздух згради во западниот дел на градот и се повлекуваат кон периферијата.

 

Во исто време, Евгениј Пригожин објави дека борците од баталјонот „Ахмат“ почнуваат да ги заземаат позициите „Вагнер“ во Бахмут.

„Благодарност до Рамзан Ахматович што се согласи да ги заземе нашите позиции во Бахмут. целосно ќе го исцрпиме нашиот борбен потенцијал, нашите соборци ќе ги заземат нашите места и ќе продолжат со нападот. Остануваат уште малку повеќе од два квадратни километри. Без сомнение, Бахмут ќе биде преземен од силите на Ахмат“, рече тој.