Српскиот претседател Александар Вучиќ итно бил примен во болница. Веста ја пренесоа голем број медиуми кај нашиот западен сосед, а практично ја потврди и неговиот син Данило Вучиќ.

Последниот објави објава на „Инстаграм“ со текст: „ Тато, ти посакувам да бидеш жив и здрав “. По што објави два цитати: „ Нашите гробови ќе продолжат да се борат против нив “ и „ Крунскиот принц е жив закопан “.

 

Според опозиционерите, Александар Вучиќ е хоспитализиран во локалната ВМА, а ова е втор пат во рок од 20 дена. Меѓутоа, локалното издание се сомнева дека српскиот претседател е во оваа болница бидејќи е во конфликт со нејзиното раководство.

До денес нема официјална потврда за состојбата на Вучиќ од српските власти. Но, српските медиуми го цитираа самиот претседател, кој рече дека информациите за неговата влошена здравствена состојба не соодветствуваат со вистината.

Подоцна, а пред други медиуми, од кабинетот на шефот на српската држава демантираа. Беше истакнато дека Вучиќ е во добра здравствена состојба и денеска заминува на планирана турнеја во Заечарскиот регион.

Сепак, сомнежите остануваат бидејќи и потпретседателката на Собранието на Србија, Сандра Божиќ, сакаше Вучиќ да биде вратен на функцијата. „Целосна поддршка за Вучиќ! Знаеме дека не се штеди, дека живее и дише за Србија“, напиша таа.