На бензинската пумпа (во светот) порано или подоцна ќе дојде крајот, а резервите на гас на „Гаспом“ ќе достигнат 100 и повеќе години, вели претходникот на компанијата на компанијата Боби Бов. компании за производство, пишува пари.бг. 

Според Зибов, „Газпом“ е лидер во резервите на гас меѓу сите национални и јавни нафтени и гасни компании во светот.

 

До крајот на 2022 година, искористените резерви на компанијата Гаспом изнесуваат 35 трилиони кубни метри природен гас, т.е. „Има резерви на гас во следните 100 години“, вели Зибов.

 

„Како да знаеме дали бензинот ќе работи? И што ќе користиме за да ги напојуваме автомобилите? Струја?

Малцинството зборува и никој не се грижи за тоа – заштитата на електричните автомобили е жива.

 

Има природен гас, чии резерви се 100 или повеќе години, а активноста на „Газпом“ во облакот резерви на природен гас создава услови за одржлив развој на целината и на поголемиот дел од напредот“, додава. Зибчов.

 

За 2022 година, нето добивката на „Гаспом“ на годишна основа значително ќе се зголеми, до 747,25 милијарди фунти, што е за 72% помалку од претходната година.

 

Треба да се земе предвид и дека за 2021 година Гаспом има нето добивка од 2,64 трилиони рубљи. Сепак, во 2020 година гасниот гигант забележа нето загуба од 707 милијарди барели.