ЦЕЛА ДЕНЕШНА ИТАЛИЈА ПОРАНО БИЛА МАКЕДОНИЈА? дури и римјаните со гордост тврделе дека водат потекло од македонците

Ist möglicherweise eine Grafik von Karte

ИЛИОН – ТРОЈА
ВО АНТИКАТА МАКЕДОНЦИТЕ ПРАКТИКУВАЛЕ И ГРАДЕЛЕ ГРАДОВИ ПО 16 СО ИСТО ИМЕ! ТАКА НАСТАНАА 16 ГРАДА СО ИМЕТО ИЛИОН-ТРОЈА, ХЕРАКЛЕА И АЛЕКСАНДРИЈА. ГЛАВНИОТ ГРАД НИВНАТА ПРЕСТОЛНИНА ИЛИОН -ТРОЈА Е ОСНОВАНА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ДЕНЕШНА МАКЕДОНИЈА. ВО АНТИКАТА ТАА ТЕРИТОРИЈА БИЛА МНОГУ ГОЛЕМА СЕ РАБОТИ САМО ЗА КОЕ ВРЕМЕ ОД МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА РАЗГОВАРАМЕ. ИМАМЕ ЗЕТА МАКЕДОНИЈА КОЈА СЕ ПРОТЕГА НА СИТЕ 5 КОНТИНЕНТА. ДОДЕКА ТРОЈА ВО АНТИКАТА ОКОЛУ 1200 ГОДИНИ П.Н.Е. СЕ ПРОТЕГАЛА НА ЦЕЛА ДЕНЕШНА ЕВРОПА. ТОГАШ ТАА ТЕРИТОРИЈА СЕ ВИКАЛА МАКЕДОНИЈА. ЕВРОПА Е НАРЕЧЕНА ВО 15 ВЕК. ПОСЛЕ ТРОЈАНСКАТА ВОЈНА ГОЛЕМ ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКАТА ПОПУЛАЦИЈА ГО НАПУШТИЛЕ ГРАДОТ И ОКОЛИЈАТА И СЕ НАСЕЛИЛЕ ВО ОБЛАСТА НА ДЕНЕШНА ИТАЛИЈА. ТАМУ МАКЕДОНЕЦОТ ЕНЕЈ КОЈ ДОШОЛ ОД ТРОЈА, ГО ФОРМИРАЛЕ ЕТРУСКОТО КРАЛСТВО. “Дури и Римјаните се гордееа, пред Селеук, и се повикувале на крвна врска преку нивните легендарни тројански предци, тврдејки оти се потомци на македонските тројанци од македонскиот полуостров. “Ние сме потомци на Тројанецот Енеј” Тие тврдеа оти Римјаните по род се исто Македонци. ЦЕЛА СИЦИЛИЈА И ЦЕЛА ДЕНЕШНА ИТАЛИЈА БИЛА МАКЕДОНИЈА. ТАМУ ИМАМЕ ПОВЕЌЕ ГРАДОВИ СО ИМЕ ХЕРАКЛЕА. ГРАДОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАЈГОЛЕМ ХЕРОЈ ХЕРАКЛЕ!!! ОВА КАРТА Е ВЕРОДОСТОЈНА И ПРИКАЖАНА ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА!!! СЕТО ОВА ГИ ПЛАШИ НА САД И ЕУ И ЗАТОА НАСИЛНО ИЗВРШИЈА ЕТНОЦИД И ГЕНОЦИД ВРЗ НАС МАКЕДОНЦИТЕ ПОДРЖАНИ ОД НИВНИТЕ ИНСТАЛИРАНИ ВЛАСТИ НА СДСШ И ДПШНЕ КОИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НАСИЛНО ИМ ГО СМЕНАА УСТАВОТ И ИМЕТО!!! ДОДЕКА НЕПИСМЕНИОТ И ГЛУПАВ НАРОД СЕУШТЕ ЧЛЕНУВА ВО ОВИЕ ВЕЛЕПРЕДАВНИЧКИ ПАРТИИ!!! МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!!! АМИН!!!
Ist möglicherweise eine Grafik von Karte
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа