Хазин: Доаѓа катастрофа – Путин знае што ќе се случи

Надворешнополитичките процеси што се случуваат на меѓународната сцена сведочат за неминовен колапс на вообичаениот капиталистички систем на економски и социјални интеракции.

 

Русија веќе се подготви за последиците од овој инцидент, барајќи да ги замени основните принципи на финансиските односи и социјалната политика. До овој заклучок дојде познатиот руски економист Михаил Хазин.

 

Тој во живо на радиото „Москва зборува“ детално зборуваше за претстојната катастрофа од планетарни размери, а објасни и за што не се плаши да зборува рускиот претседател Владимир Путин.

 

Михаил Хазин го привлече вниманието на фактот дека светот го чека прилично опасно сценарио, при кое вообичаениот социо-економски систем на капиталистичко убедување ќе биде целосно уништен.

Русија веќе ги започна подготовките за имплементација на новите принципи на финансиските и надворешнополитичките односи, сфаќајќи дека тековните процеси ќе доведат до катастрофа од планетарни размери.

Рускиот претседател Владимир Путин постојано ги предупреди своите меѓународни колеги за спроведувањето на ова сценарио, не плашејќи се да ја допре оваа тема.

„Путин е сосема јасно свесен дека крајот на капитализмот мора нужно да биде поврзан со глобална катастрофа од планетарна скала. И токму за да се минимизираат загубите од претстојната катаклизма, тој ги повикува сите лидери на другите светски суперсили постепено да се префрлаат на новиот систем“, објасни Хазин.

Владимир Путин веќе носи важни стратешки одлуки насочени кон промена на економскиот концепт на Русија. Најверојатно, модерниот капитализам ќе биде заменет со нов систем заснован на технологиите на Советскиот Сојуз.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа