АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИЛИЛ! Првите Христијани за кои се знае дека вапцале јајца се Македонците. А, Крстоносците, враќајќи се од нивните походи од Блискиот Исток поминувајќи низ Македонија, ја пренеле оваа традиција во своите земји и краишта!

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!
Првите Христијани за кои се знае дека вапцале јајца се Македонците.
А, Крстоносците, враќајќи се од нивните походи од Блискиот Исток поминувајќи низ Македонија, ја пренеле оваа традиција во своите земји и краишта! 👇
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа