Ајде да видиме што ќе кажат на ова бугарите! БУГАРСКИ СОЦИЈАЛИСТ ВО 1900 ГОДИНА: Појдете во македонските села, 9 од 10 селани ќе ви одговорат дека се македонци

Претендентите за Македонија од Георги Бакалов издадена во 1900 година.
Бугарскиот социјалист Георги Бакалов кој пишувал под псевдонимот Глигорев за македонското самочувство рекол: „… Во селата во Македонија ако сретнеш селанец што говори словенски и припаѓа на Православната религија… деветорица од десет од овие луѓе и покрај што се предмет на пропагандите на трите соседни држави, ќе ви одговорат на прашањето што се по националност, дека се Македонци. …“
All reactions:

Vardar Vesnik and 11 others

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа