Инструкции што да ги прашате Таче и компанија кога ќе ви се појават со црвените елечиња: Убав ли е животот откако си покачија плати за 78 %?, Колку јајца трошат месечно со 3000 евра плата?

Народе, сега штом се појават меѓу вас Таче и министрите тачевци со тие црвените елечиња ко Кликни Јади да ви се лигават за гласови, прашајте ги ова:
Убав ли е животот откако си покачија плати за 78 %?
Како е да си меѓу народот кога си покачија плата самите на себе за плус 1000 евра?
Колку јајца трошат месечно со 3000 евра плата?
Дали воопшто јадете јајца и макарони по покачувањето или гладувате по ресторани?
Еве прашање и од пензионерите:
Зошто вие на 1500 евра плата си покачивте 1000 евра, а нам пензиите од 300 евра ни ги покачивте за 15 евра?
Сакам да кажам никому драг Таче, нема што да барате меѓу народот. Седете си на јајцата во штаб, штедете од покачувањето, чувајте пари и сила за голготата што ве чека по изборите.
И да ви шепнам нешто што оние околу вас, ко Неџат дилајлана, никогаш нема да ви го кажат:
Народот ве мрази како никој пред вас.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа