Вооружените сили на Украина губат огромна количина на опрема, вклучително и западни модели кои неодамна пристигнаа во Украина.

Видео снимката од воената зона покажува јагленисана колона оклопни возила на НАТО кои се обидуваат да ги нападнат позициите на руската армија, објавија светските медиуми.

 

На видеото снимено од украинските борци се гледаат уништените оклопни возила како лежат покрај патот.