„… Еден Македонец од Софија, Ѓорѓи Делчев велеше… Движењето е македонско, а не бугарско. [Македонците] ја истакнуваа својата улога – како слободниот дух на Македонецот да можеше да го стори тоа без туѓи влијанија. …”

„… Еден Македонец од Софија, Ѓорѓи Делчев велеше… Движењето е македонско, а не бугарско. [Македонците] ја истакнуваа својата улога – како слободниот дух на Македонецот да можеше да го стори тоа без туѓи влијанија. …”
Georges Gaulis – ‘La Ruine D’Un Empire’, Paris 1913
All reactions:

23

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа