АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИЛИЛ! Унгарски Писател уште во 1733 пишувал за 22 македонци кои пееле за победите на Александар

Бугарската пропаганда сеуште ја спомнува МАНТРАТА дека нема Македонци до 1945 год, дека истите кои ги нема до 1945 ги измислил С. Новакович во 1888 год. и слично.
Ова е книга/ги кои ги дијагностицираат тие бугарски мантри и екстремно религиозни верувања .
Книгата на Франц Тот :
“Mémoires du Baron de Tott sur les Turcs et les Tartares “
– François de Tott – 1785 / Amsterdam
🔴 Мк – “ Дваесет и двајца Македонци, секој со пушка на рамо, отидоа таму и се собраа во меана каде што ги пееја победите на Александар. “
Фр. – “ Vingt deux Macédoniens chacun le fufil fur l épaule s y étaient rendus & réunis dans une taverne ils y chantaient les victoires d Alexandre Pendant ce tems une groffe faïque chargée de munitions pour Varna contrariée par les vents ‘
🔴 Мк – “ Македонците нивната бестрашност C 163“
Фр – “Macédoniens leur intrépidité C 163 “
🔴 – Франц Тот ( ос. Франсоа де Тот ; 17 август 1733 , Шамини, Франција – 24 септември 1797 година , Унгарија) бил инженер и писател, син на унгарски благородник кој бил во француската служба (кој емигрирал во Франција од Отоманска империја ) и издигнат до ранг на барон .
+7
All reactions:

12

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа