ОВОЈ ЧОВЕК ВРЕДИ СИТЕ ДА ГО СПОДЕЛИМЕ! Градоначалникот на Битола се откажа од покачената плата, разликата ќе ја донира на социјално загрозени семејства до крај на мандатот

Во тешката економска и финансиска состојба во која живееме, финансиската поддршка им е најнеопходна на семејствата со ниски месечни примања, ранливите категории на граѓани, семејствата на уставобранителите.
Во целост почитувајќи ја одлуката на Уставниот суд, како највисок орган кој ја штити уставноста на Македонија, одлучив како носител на јавна функција, износот на зголемувањето на мојата плата, да го донирам токму на овие граѓани, кои имаат најголема потреба од финансиска поддршка во овие тешки моменти.
Во духот на позитивните вредности и хуманоста, се надевам дека мојот мал придонес, ќе биде причина за радост на многу семејства кои се соочуваат со здравствени, финансиски или други проблеми од економска природа.
Верувам дека само со меѓусебна поддршка, ќе ги надминеме сите предизвици со кои сме соочени, а во исто време заеднички ќе создаваме можности за напредок на нашата Битола и нашата Македонија.
All reactions:

Markoski Ljupco, Zlatko Najceski and 644 others

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа