Поранешниот италијански премиер Силвио Берлускони и неговата девојка – 33-годишната Марта Фашина се сериозно загрижени поради заканата од нуклеарна војна, пишува La Stampa.

Изданието забележува дека првата желба за куќа со засолниште за бомби ја изразил 33-годишниот заменик на неколку луѓе. Таа рече дека таа и Берлускони бараат дом за „да се спасат од нуклеарниот бран што може да се случи во случај на напад во Англија“.

 

Според изворите, во резиденцијата на политичарот е направен „список на луѓе кои мора да се спасат во случај на нуклеарна апокалипса“.

 

„Но, постои уште една тема што ја загрижува двојката: кого да се засолни во својот дом ако се случи она што не може да се поправи. И повторно се враќаме на списокот. Во ред, членови на семејството – се подразбира. Што е со пријателите? Што е со сопартијците?“, прашуваат авторите на материјалот.