Швајцарски институт за генетика до грците: ТИЕ СЕ МАКЕДОНЦИ И СЕ ДИРЕКНИ ПОТОМЦИ НА АНТИЧКИТЕ А МНОГУ МАЛКУ НА СЛОВЕНИТЕ,

МАКЕДОНЦИ А НЕ СЛАВОМАКЕДОНЦИ – МАРТ 2018
Институт ИГИНЕА (Институт за генетски истражувања) од Швајцарија, во март 2018 год., им порача на Грците:
„Тие се Македонци, а не Славомакедонци како што вие ги нарекувате поради политички причини. Најголем дел од Македонците се директни потомци на античките, а многу помал дел имаат словенско потекло.“
Податоците на Институтот за генетски истражувања на европските народи за потеклото на Македонците не е единственото разочарување за Грците.
Според истражувањата на ИГЕНЕА само 32% од Грците имаат хеленско, македонско, па дури и арапско потекло. Јужно од Олимп населението има 31% келтски корени, 12 % германски и словенски, а 11 % илирско потекло. (с.с. инф-белешла)
All reactions:

30

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа