,,Бугарија не само што се обидуваат да ја фалсификуваат историјата на Македонците и на други народи туку прават сериозни напори да ја фалсификуваат и својата поранешна”

No photo description available.
#Панде #Колемишевски (Нова Македонија мк) со наслов:
“ЗАЕДНИЧКАТА РУСКО-БУГАРСКА ИСТОРИЈА” се објаснува како ,,Бугарија настојува да го искористи европското влијание за да се превртат фактите на руска штета, а во бугарска корист”…
Г-дин Панде Колемишевски објаснува како ,,Проевропските Бугари сега би сакале…. да ги избришат од книгите тие факти” и истакнува дека: ,,книгите се менуваат, но градбите не се уриваат. Колку и да сакаат, не можат да ги урнат споменичните сведоштва што се на бугарска почва а се во руска слава”….
“Книгите се менуваат” историјата се препишува а со текот на времето и зградите изградени на туѓи простори ќе паднат или ќе се срушат и така со текот на времето фиктичката историја опстанува посебно ако е поткрепена од поголемите “фиктички држави”.
Бугарите уште многу од порано а посебно од кога влегоа во ЕУ, забрзаа со практикување на Англосаксонската Доктрина: фалсификување на фактите за присвојување на туѓо.
#Длабоката #Држава (Deep State) под маски на така-наречената нивна “социјална правда” ако не се спречат, евентуално ќе успеат и во Русија да создадат лажен “капитслизам” за да ги дестабилизира и крајно да го пропастат Православното Општество.
Преку нивни инстилирани груби соработници Длабоката Држава ќе најде начин да ги злоупотребат Руските Агенции и Институции за да ја ослабат нивната политичка опозиција и економска моќ во нивна корист.
Пример за тоа е сегашната ситуација во Украина.
Нафтената и гасовата енергија од која Русија економски е зависна, во иднина не ќе бидат главни ресурси за енергија. Тоа ќе створи продолжено опаѓање на Руската политика и економија и ќе дојде до внатрешна народна непослушност за промена на досегашниот политички и економски систем во Русија.
Ако во блиска иднина Русија и Кина не успеат заедно да ја спречат “#Длабоката #Држава” со текот на времето Русија ќе биде ослабена и немоќна да се одбрани од силата на “Длабоката Држава”
Прочитајтего целиот текст од:
(Нова Македонија мк)
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа