Протече натпис од филозоф Кирил: “…БУЛГАРИТЕ СЕ ЧОВЕКОЈАДЦИ, ЌЕ ТЕ ИЗЕДАТ!!!!” – Kирил Филозоф се плашел од Тјурко-булгарите Азијати, кои во тоа време сеуште биле пагани и дивјаци

947“…БУЛГАРИТЕ СЕ ЧОВЕКОЈАДЦИ, ЌЕ ТЕ ИЗЕДАТ!!!!” 🙂 🙂
– Kирил Филозоф се плашел од Тјурко-булгарите Азијати, кои во тоа време сеуште биле пагани и дивјаци. Познато е и дека тјурко-булгарските ханови имале обичај да пијат вино од черепите на противниците, во знак на триумф.No photo description available.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа

Please disable your adblocker or whitelist this site!