Поранешниот американски претседател Доналд Трамп се врати на Фејсбук и Јутјуб.

Неговите објави на двете платформи беа идентични – „Се вратив!“.

 

Трамп беше отповикан пред две години поради упадот на Капитол на 6 јануари.

Поранешниот претседател, кој најави дека ќе се кандидира за втор мандат, објави и краток клип од изборната ноќ во 2017 година, откако беше јасно дека победил. Во клипот тој изразува жалење што ги држел своите следбеници да чекаат.