Македонија е изворот на:Православието! САКАЛЕ ИЛИ НЕ СИТЕ ЌЕ МОРА ДА СЕ ПОМИРАТ СО ТОА!

No photo description available.

Германски учебник
по Историја кој датира од 18 -век.(Ова Германците го изучувале во 18 век, додека значењето на мапата е од 14 век а случувањата на дејствието е од 3 век за времето на Римската империја).
Тука има преставено мапа ги нема:Хелените,
Бугарите.(Тракија е сегашна Бугарија,додека Македонија опстојувала со векови)

Уште еден доказ со
факти дека Македоноја опстојувала со векови.Уште еден
доказ дека Македонија е најстарата цивилизација на овие простори.
Колку и да негираат нашите соседи, ке мора да
се помират со фактот дека Македонија е
изворот на:Православието,

Културата,Јазикот и Писменоста, кое подоцна се шири и на другите простори.
Библиска Македонија е столбот на овие простори.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа