Индиец решил да избоде тигар со стап. Причината за неговата постапка била љубопитноста, но тоа му донело големи главоболки. Во ситуацијата мажот бил тешко повреден, а починал малку подоцна во болница. 

Дивата мачка се појави во село во близина на Мадја Прадеш на 9 март. Ѕверот веднаш го забележале мештаните, кои се обиделе да го опколат, вооружени со стапови. Тигарот нападнал еден од мажите, а потоа побегнал. 

Пешачеше околу 10 километри, а потоа легна на полето.

Наскоро неколку мажи го фатија предаторот. Еден од нив бил 35-годишниот Сантош, кој и пришол на дивата мачка која мирно се одмарала на тревата и почнал да ја боцка со стап. Тој признал дека сакал да види како ќе реагира тигарот. Меѓутоа, ѕверот брзо скокна и со шепата на Сантош му го скина грлото.

Мажот бил пренесен во болница, каде му била одбиена лекарска помош. Тој бил свесен и им рекол на пријателите дека тигарот го нападнал затоа што се исплашил од полицајците кои биле во нивна близина.

Меѓутоа, по некое време состојбата на Сантош нагло се влошила и тој починал. 

На семејството на починатиот ќе му бидат исплатени 800.000 рубли. 

Тигарот избегал во шумата, а ловците подоцна ги пронашле неговите траги кои водат до резерватот Јавал, од каде што очигледно избегал. Локалните жители не се осмелуваат да шетаат надвор од селото.