На мрежата се појавија снимки од маките на опремата на ВСУ на предната страна, објавија светските медиуми.

 

Турски оклопен автомобил Кирпи и МТ-ЛБ со американска хаубица М-777 се заглавени во калта.

 

„Четири трактори не можат да го влечат“, се пожалил еден украински војник.

 

Пролетното време значително влијае на оперативното опкружување, што го отежнува преносот на војниците и извршувањето на борбените задачи.