АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИСЛИЛ! ТЕКСТ ОБЈАВЕН ВО ЛОНДОН ВО 1908 ГОДИНА: „Македонија лежи северно од ‘Грција’ (*). Нејзиниот народ не биле ’Грци’ (Хелени), ниту слични на Грците по нивните обичаи. …Тесалија е најсеверната ‘грчка’ (хеленска) држава.“

„Македонија лежи северно од ‘Грција’ (*). Нејзиниот народ не биле ’Грци’ (Хелени), ниту слични на Грците по нивните обичаи. …Тесалија е најсеверната ‘грчка’ (хеленска) држава.“
ИЗВОР: Charles Morris, „Historical Tales,“ Philadelphia – London, 1908, р. 292.
* забелешка: Се мисли на хеленските градови-држави – во антиката немало единствена држава Грција. —/
All reactions:

Zvonko Yarchevski, Dragi Ninovski and 137 others

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа