АЈДЕ ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ТИТО ГИ СОЗДАДЕ МАКЕДОНЦИТЕ! Сведоштво на единствената жива еврејка: “Кога започна војната, во Штип дојдоа војници… мајка ми не предупреди да стоиме подалеку од нив со зборовите: “Овие НЕ СЕ МАКЕДОНЦИ, овие се бугари, може да ве киднапираат или убијат, бегајте подалеку од нив!”

713СЕГА ШУ ПРАЈМЕ?!?
Шела Сион-Алтреаз, единствената жива штипска Еврејка допатува од Израел, за да се поклони пред споменикот на депортираните нејзини сонародници и сограѓани… таа и нејзината сестра успеале да излезат од монополот во Скопје и да не заминат во логорот на смртта во Треблинка.И на 88 годишна возраст добро се сеќава и го дава следново сведоштво:
“Кога започна војната, во Штип дојдоа војници… мајка ми не предупреди да стоиме подалеку од нив со зборовите: “Овие НЕ СЕ МАКЕДОНЦИ, овие се бугари, може да ве киднапираат или убијат, бегајте подалеку од нив!”И сега што правиме?!?
Тито ли ги создаде Македонците?!?
Мајката на Шела, која никогаш не дознала дека постои тој, Тито ли ја натера на својата ќерка вака да и зборува?!?
Бугарија со секое свое мрдање, тони се подлабоко во сопствените лаги и пропаганди!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа