ЕВЕ ЗОШТО МАКРОН И ФОН ДЕР ЛАЈЕН НЕ НАРЕКУВААТ СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ

97
Почитувани граѓани на северна…
дали некој го прочитал актуелниот Устав на Македонија?!?Дали сте виделе сега сте прогласени за северџани… дека започнува со “граѓаните на северна”… дека има причина што Макрон и Фон дер Лаен и ојле дојле не нерекуваат северномакедонци?!?
И тоа го прават спротивно на Преспански договор!
Самиот термин “граѓани на северна” е спротивен на Преспа, а зајковци го ставиле како кукавичко јајце да не северџанизираат!Убаво е да читате, па да плукате по мене и по предлогот на МКонцепт за нов граѓански Устав! Тогаш ќе не биде!!!
Со новиот Устав, нема да има северџани, туку Република С. Македонија е национална држава на македонските граѓани, Македонци од сите етнички заедници со целосно право на индивидуално самоопределување!Сакате да сте северџани или Македонци?!?
Сакате светот да не нарекува северномакедонци или Македонци?!?
Сакате кривично дело да биде употреба на термин северномакедонци?!?
Сакате со посебен член во Устав да биде заштитен македонски народ во своја полнота како етнос и демос?!?
Ако сакате, поддржете го граѓанскиот Устав!
Размислете, па продолжете да плукате!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа