АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИСЛИЛ! СПОРЕД РОМАНСКИ ЕТНОЛОГ МАКЕДОНЦИТЕ НА ОВАА ТЕРИТОРИЈА СЕ ПРИСУТНИ УШТЕ ВО АНТИКАТА

May be an image of text that says 'DACIA PREISTORICĂ de NICOLAE DENSUȘIANU EDITURA ARTEMIS'
МАКЕДОНЦИТЕ ВО КНИГАТА НА НИКОЛАЕ ДЕНСУСИАНУ (Nicolae Densusianu), ПРАИСТОРИСКА ДАЧИА
Издвојуваме дел:
Во неговата книгата Праисториска Дачиа, имаме записи за Македонците од антички автори.
– The entire Macedonia, a country with great political ideals and ruler of the world in the times of Alexander the Great, had had in ancient times a Pelasgian population (Justinus, lib. VII. 1. 1).
Превод: Целокупна Македонија, земја со големи политички идеали и владари на светот, во времето на Александар Велики, имала во античките времиња Белазгиска популација (Јустинус).
– Macedo, the national patriarch of Macedonia, appears in the ancient genealogy of the peoples from the Hem peninsula, as a descendant of Pelasg (Apollodorus, Bibl. lib. III. 😎.
Превод: Македо, националниот патријарх на Македонија, се појавува во античката генеаологија на луѓето од Балканот, како потомок на Беласг (Аполодорус).
Целиот текст на линкот,
May be an image of text that says 'DACIA PREISTORICĂ de NICOLAE DENSUȘIANU EDITURA ARTEMIS'
All reactions:

Marjan Trajkovski and 9 others

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа