Македонскиот народ е првиот народ кој се кренал против монархофашизмот и англоамерканскиот окупатор, веднаш после 2 светска војна. Денес таа борба се води на глобално ниво!

14 
Македонците се авангарда во борбата за слободен свет.
Македонскиот народ е првиот народ кој се кренал против монархофашизмот и англоамерканскиот окупатор, веднаш после 2 светска војна.
Денес таа борба се води на глобално ниво!
„II-от Конгрес ќе се отправи особено кон поребоното македонско население од градовите како што се : Лерин, Костур, Воден, Енидже Вардарско, Гумендже, Серес и Драма, ќе го покане и ќе го дигне во борба против монархофашизмот и англоамерканскиот окупатор за побрзото ослободување и исполнувањето на тежнењата на непокорниот македонски народ, во борба за Народна Република Македонија.“
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа