АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИСЛИЛ! ЧЕШКИ АРХИВ ОД 1921 ОБЈАВИ ДОКУМЕНТ ЗА македонските апостоли Кирил и Методиј, кои ја христијанизирале Чешка под владеење на чешкиот војвода, Боривој во 874 година

СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО ЧЕШКИ ЗАПИС (МАЈ, 1921 г.) - istoreni
СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО ЧЕШКИ ЗАПИС (МАЈ, 1921 г.)
Чешкото списание „Арт и Уметност“ објавено од археолошкиот институт од америка, со датум од мај 1921 година, за делот во Чехослвачка ги спомнува македонските апостоли Кирил и Методиј, кои ја христијанизирале Чешка под владеење на чешкиот војвода, Боривој во 874 година.
СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО ЧЕШКИ ЗАПИС (МАЈ, 1921 г.) - istoreni
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа